.: Seyhan Belediyesi :.

Bilgi Evleri

Bilgi Evleri

Toplam 16 adet Bilgi Evi ve 1 adet gezici bilgi evi aracımız ile hizmet vermekteyiz.

Bilgi Evleri, bilgiye ulaşma, kendini geliştirme ve boş zamanlarını değerlendirme imkânı sağlama, bilgisayar ve internete ulaşma fırsatı olmayan çocuklara bu imkânı verme, şehir merkezlerinde bulunan kütüphanelere ulaşma zorluğunu aşarak kitap okuma alışkanlığı yaygınlaştırma, ders çalışma ortamı müsait olmayan çocuklara çalışma ortamı sağlama, kültürel ve sosyal hayatın gelişmesine yardımcı olma, çocuklara bu doğrultuda rehberlik etme ve onları yönlendirme amacıyla açılmış sosyal mekanlardır. Bilgi Evlerimizde gençlerin ve çocukların okumaya, sanata, bilime olan ilgisini artıracak çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Tiyatro, sinema, konser, müze gezisi vb. doğa ve kültür etkinliklerine katılımları sağlanarak sosyal gelişimlerine destek olunmaktadır.

Spor, koro, halk oyunları ve drama gibi sosyal faaliyetlerle öğrencilerin hem bedensel hem sosyal becerilerinin ortaya çıkmasını ve bunların geliştirilmesini sağlamaktadır. Okuma atölyelerimizle öğrencilere; okuma alışkanlığı kazandırma, okuduğunu anlama, yorumlama ve düşünme becerisine katkı sağlanmaya çalışılmaktadır.

Gezici Bilgi Evi aracımızla Seyhan’a bağlı kırsal mahallelerimizdeki okulları düzenli aralıklarla ziyaret ederek ödünç kitap, yaratıcı okuma çalışmalarıyla çocuklarımızın okuma alışkanlıkları ve bilgiye erişimine katkı sunulmaktadır.

Galeri